Adviesraad Sociaal Domein Gilze en Rijen
Wij zijn een onafhankelijke adviesraad van burgers en doen ons werk vóór burgers.

Nieuws


Terug naar overzicht

25-02-2020

Waar blijven de Dorpsteams?

Publicatie weekblad Gilze en Rijen 26 februari 2020

Binnen Gilze en Rijen zijn er veel organisaties die ondersteuning bieden bij vragen rondom wonen, geld, school, werk, gezondheid, opvoeden en opgroeien. Maar welke vraag kunt u nu het beste aan wie stellen? Daarvoor heeft de gemeente het IMW, Contour de Twern en MEE gevraagd een fysieke inloop te organiseren om inwoners op weg te helpen. Het Dorpsteam wordt daarvoor in het leven geroepen. Dit team bestaat uit specialisten met verschillende expertises, die samenwerken en ondersteuning bieden in onze gemeente.

Hoe moeilijk kan het zijn?
Om beter vindbaar en bereikbaar te zijn voor inwoners gaan de professionals werken onder één naam (dorpsteam) en organiseren zij hun bereikbaarheid ook gezamenlijk. De Adviesraad ondersteunt deze doelstelling van harte.
Zo moeilijk als de inwoners gepaste zorg kunnen vinden in de gemeente zo moeilijk kunnen blijkbaar ook de verschillende partners in dit proces elkaar vinden.

Wat duurt het lang...
De opdracht dateert al uit 2018. Pas sinds januari 2020 heeft men het voor elkaar om nu één telefonisch informatiepunt in te richten waar u met uw vragen terecht kunt. Daarover is tot nu toe te weinig gecommuniceerd. Medewerkers met kennis van zaken nemen hier de telefoon op. Zij weten welke ondersteuning er is in de gemeente en zij zorgen ervoor dat uw vraag snel op de juiste plek terecht komt.
Wanneer inwoners bij één fysiek inlooppunt per kern kunnen aankloppen dat is nog maar de vraag.

Proces volgen
De Adviesraad wil het proces graag volgen. U kunt daarbij helpen.
Hebt u vragen over welke ondersteuning er door wie het beste voor u kan worden gegeven bel dan het telefonisch informatiepunt telefoonnummer 088-6050605. Zij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00- 13.00 uur.
Het zou fijn zijn als u uw ervaringen met dit telefonisch informatiepunt wilt delen met de Adviesraad.
Mail daarvoor info@adviesraadsociaaldomeingr.nl. Bij voldoende eensluidende signalen kunnen wij actie richting het college ondernemen.Terug naar overzicht