Vacatures

- Administratieve ondersteuning
- Adviesraadsleden

Bekijk vacatures

Uw kennis is onze input

Wij maken graag kennis met bewoners van Gilze Rijen die vanuit eigen betrokkenheid en ervaring input kunnen geven.
Wij nodigen nadrukkelijk ook jongeren uit om hun bijdrage te leveren

Kijk wat u kunt doen 

Aanwezige vacatures bij de adviesraad Sociaal Domein:

Administratieve ondersteuning

Beschikt u over de mogelijkheid een goed verslag te maken van onze bijeenkomsten?
Dan kunt u binnen de Adviesraad uw steentje bijdragen en de “brug”-functie tussen inwoners en gemeente mee realiseren.

De Adviesraad Sociaal Domein adviseert het college van Burgemeester en Wethouders van Gilze Rijen gevraagd en ongevraagd over het beleid in het kader van de Wmo en de Jeugdwet.

Als hoofdtaak zien wij het notuleren van onze vergaderingen. Wij vergaderen ongeveer tien keer per jaar in de avonduren. Naar behoefte en mogelijkheden kan deze taak worden uitgebreid naar het mee uitwerken van adviezen.

Als daar belangstelling voor is, is het ook mogelijk dat u inhoudelijk deelneemt aan de adviesraad, binnen een van de aandachtsgebieden zoals ouderen, mantelzorgers, jongeren enz.

Voor het vervullen van bovenstaande werkzaamheden wordt een vrijwilligersvergoeding verleend.

Wilt u meer weten?

Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adviesraadsleden

De Adviesraad Sociaal Domein Gilze en Rijen is op zoek naar adviesraadsleden met diverse aandachtsgebieden waaronder jeugd(zorg) en gezin, ouderen, mantelzorgers en vrijwilligers mensen met een beperking enz. Samen met één of twee zittende leden van de Adviesraad vorm je dan een ‘koppeltje’ dat contacten onderhoudt en adviezen voorbereidt.

De Adviesraad vervult een brugfunctie tussen inwoners als “potentiële” gebruikers van diensten en voorzieningen in het sociale domein aan de ene kant, en het gemeentelijk beleid aan de andere kant. De Adviesraad adviseert het college van Burgemeester en Wethouders gevraagd en ongevraagd over het opstellen en uitvoeren van het beleid in het gehele sociale domein. Dat doet de Adviesraad op basis van beleidskennis, ervaringsdeskundigheid en signalen uit de samenleving van Gilze en Rijen.

Functie
Als Adviesraadslid ben je, met je directe collega’s verantwoordelijk voor het inbrengen van signalen uit het sociale domein. Ook bereid je samen met je collega’s de adviezen voor over diverse onderwerpen uit het sociale domein.
De Adviesraad als totaal is altijd eindverantwoordelijk voor de gestelde vragen of ingediende (ongevraagde) adviezen.
Er zijn ongeveer 10 adviesraadsvergaderingen per jaar. Daarnaast onderhoud je contacten met de doelgroepen. Hieraan geef je zelf met je collega’s vorm.

De leden van de Adviesraad ontvangen voor hun vrijwillige werkzaamheden een vergoeding conform artikel 26 van de Verordening voorzieningen, wethouders, raads- en commissieleden.

Wil je meer weten, kijk dan op adviesraadsociaaldomeingr.nl of stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Neem contact op